Tisztelt Ügyfelünk!
Szeretnénk tájékoztatni Önöket a 2019. december 20-i adó feltöltés szabályainak változásairól.
Az adójogi módosítások miatt a társasági adó és az innovációs járulék december 20-ig történő feltöltése már a 2019-es adóévre vonatkozóan sem kötelező, ugyanakkor az adózó döntése alapján továbbra is választható.
Az önkéntes társasági adó-feltöltés választása kedvező lehet azoknak a társaságoknak, amelyek a társasági adó-kiegészítésük egy részét előadó-művészet, filmgyártás vagy csapatsport támogatására kívánják átruházni, mivel ebben az esetben a kapott adó-visszatérítés nagyobb mértékű.
A helyi iparűzési adóra vonatkozó feltöltési kötelezettség továbbra is fennáll!
A hatályos szabályok szerint a helyi iparűzési adó (és döntés alapján a társasági adó, illetve innovációs járulék) feltöltési kötelezettség csak azokra az adófizetőkre vonatkozik, akiknek éves árbevétele meghaladta a 100 millió forintot a tárgyévet megelőző adóévben.
Amennyiben úgy dönt, hogy 2019-ben a társasági adó, illetve az innovációs járulék szempontjából önkéntes feltöltést hajt végre, kérjük, minél hamarabb, de legkésőbb 2019. december 10-ig tájékoztasson bennünket erről a döntésről. Ebben az esetben további információkra lesz szükségünk az adófeltöltés számításával kapcsolatban.

Adófeltöltés hírlevél 2019 november